te draaien als je er altijd van hebt gedroomd om een hardloper te zijn of een race te voltooien, maar je te geĂ¯ntimideerd voelde door het idee van extreme afstanden en zware training, vrees niet! Een 5K is de perfecte race voor beginners en is verrassend eenvoudig om op te bereiden. Hier zijn vijf redenen waarom u 3,1 mijl moet veroveren.

1. Het discrimineert niet
Het mooie van de 5K is dat het volledig uitvoerbaar is voor mensen van alle leeftijden en loopniveaus. Lindsay Rickmyre McConnelee, een hardloper en Club America Thuisshirt leraar in New York, heeft onlangs een “Couch to 5K” -programma gehouden met haar echtgenoot voor een groep die zowel middelbare schoolkinderen als haar eigen moeder omvatte. Aan het einde van de klas vertelde haar moeder haar dat hoewel ze aanvankelijk dacht dat een 5k buiten haar Olympique Lyonnais Thuisshirt bereik was, deelname aan de klas het mogelijk maakte. Niet alleen mogelijk – ze voltooide haar eerste race na slechts 4 weken training, en tegen haar tweede keer op de verte sloeg ze 5 minuten van haar tijd.

2. Het is kort
Zowel de afstand van de race als de toewijding die je in training moet stoppen, zijn kort. Zelfs als je nooit verder bent dan rond het blok, is het werken tot iets meer dan 3 mijl relatief eenvoudig. Het trainingsaspect is net zo beheersbaar en brengt u naar de finishlijn met 3 tot 5 dagen hardlopen per week in slechts 8 weken.

3. Hiermee kunt u in uw eigen tempo gaan
Als je nooit bent rennen en nerveus bent om de hele afstand te gaan zonder te stoppen, onthoud dan dat je moet lopen voordat je kunt rennen. Een van de geweldige dingen over een 5K -trainingsprogramma is dat je kunt beginnen met een combinatie van hardlopen en wandelen en het lopen langzaam kunnen faseren totdat je de volledige afstand loopt. Of als je enige ervaring hebt, maar terugkomt van een blessure of vrije tijd, kun je een hardloopplan volgen dat langzaam de kilometerstand verhoogt voordat je heuvels of snelheid toevoegt.

4. Het is gemakkelijk SSC Napoli Thuisshirt om op het goede spoor te blijven
Of u nu solo of met een groep wilt trainen, er zijn zoveel manieren om de klus te klaren. Als u alleen wilt draaien, probeer dan een basis 5K -trainingsplan te volgen of download een trainings -app. Extra motivatie nodig? Probeer deel te nemen aan een programma of loopgroep zoals die van McConnelee. Je kunt de hulp krijgen van een coach en verantwoording van collega -lopers. De jongere zus van McConnelee, Laura Rickmyre, was al een hardloper, maar volgde de klas om te trainen voor een race. Ze prees de ervaring en zei dat het “je motiveert omdat je een steungroep hebt en een gemeenschappelijk doel dat je probeert te bereiken.”

5. Het is nog maar het begin
Zodra je de sensatie hebt ervaren van het voltooien van je eerste 5K, is de kans groot dat je verslaafd bent en vooruit denkt aan je volgende race. Of je nu blijft trainen om de tijd te scheren van je volgende 5K of om een halve marathon te schieten, de foundation die je op deze schijnbaar korte race bouwt, zal je ver brengen. —Alison Barsalona voor het hardlopen van vrouwen

Artikel met dank aan damesrunning.com.

Deze informatie is alleen voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld als vervanging voor medische diagnose of behandeling. U moet deze informatie niet gebruiken om een gezondheidsprobleem of aandoening te diagnosticeren of te behandelen. Neem altijd contact op met uw arts voordat u uw dieet verandert, uw slaapgewoonten wijzigen, supplementen nemen of een nieuwe fitnessroutine starten.

Dames rennen

Damesrunning is het enige tijdschrift dat is ontworpen voor vrouwelijke hardlopers. We stellen vrouwelijke atleten overal in staat om een voller, gezondere en gelukkiger leven te ontdekken door te rennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.