Redenen voor het vonnis zijn onlangs gepubliceerd door de Amerikaanse rechtbank, D. Connecticut, waarbij de schadevergoeding van $ 9.350 werd beoordeeld voor de industriële piraterij van de Mayweather v. Pacquiao boksen.

In de recente situatie (J&J Sports Productions, Inc. v. Pistol Pete’s Bar evenals Grill) toonden de Paris Saint-Germain Thuisshirt gedaagden de wedstrijd zonder de industriële sublicentiekosten te betalen. Deze zouden $ 3.000 zijn geweest. De gedaagden rekende een dekking van $ 10 per klant en tussen 32 en 38 klanten waren aanwezig.

De eiser heeft het standaardoordeel verworven en vroeg $ 50.000 aan schadevergoeding. De rechtbank heeft in plaats daarvan $ 9.350 schadevergoeding toegekend en merkte op dat dit bedrag de kosten van de licentie dekte, verdere schade om de piraterij te straffen, evenals voldoende schade om elk type inkomsten te ontdoen van het tonen van de wedstrijd. Bij het bereiken van dit figuur gaf districtsrechter Jeffrey Meyer het naleving van redenen:

Hier zou het vermenigvuldigen van het aantal klanten met $ 50 schadevergoeding van $ 1.750 veroorzaken. Zoals gesuggereerd door het tariefblad dat eiser heeft verstrekt, zou eiseres gewoonlijk gedaagden $ 3.000 hebben in rekening gebracht om deze bokswedstrijd uit te zenden, op Real Madrid Thuisshirt basis van de grootte van de inrichting. Zie Doc. #15 bij 15 (benaderde het vermogen van vestiging is 100 mensen); ID kaart. op 30 (wat een tarief van $ 3.000 aangeeft voor een instelling met 1-100 capaciteit). In het licht van het voorgaande ontdekt de rechtbank dat een toekenning van fundamentele wettelijke schade van $ 3.000 geschikt is.

In dit geval was de overtreding inderdaad opzettelijk; Gedaagden hebben nooit een contract gesloten met eiser om de wedstrijd te tonen, evenals “[s] Ignals descramble niet spontaan, noch koppelen televisiesets zich aan kabeldistributiesystemen.” Ibid. Maar er is geen bewijs dat beklaagden hebben deelgenomen aan herhaalde overtredingen, dat beklaagden een premie op voedsel en dranken AS Roma Thuisshirt in rekening brachten, of dat eiser aanzienlijke daadwerkelijke schade had ervaren. Gedaagden hebben een aantal onwettige monetaire winst opgeleverd door een dekking van $ 10 per klant in rekening te brengen (voor een winst van $ 350). Er is ook bewijs van extreem gematigde marketing van het evenement op de Facebook -pagina van de gedaagden.

In het licht van de bovenstaande factoren, sluit ik dat verbeterde schade van $ 40.000 buitensporig zou zijn. Rechtbanken in dit circuit ontdekken vaak dat, afgezien van elk type van de bovengenoemde opgesomde factoren, tweemaal de basis wettelijke schade toereikend is om de afschrikkingsdoelstelling van 47 U.S.C. § 605 (e) (3) (c) (ii). Zie bijvoorbeeld Trenchard, 2014 WL 854537, op *4; Joe Hand Promotions, Inc. v. La Nortena Restaurant Inc., 2011 WL 1594827, op *5 (E.D.N.Y. 2011). In dit geval zou die techniek resulteren in verbeterde wettelijke schade van $ 6.000. Bovendien zal ik $ 350 toevoegen om rekening te houden met de inkomsten van de dekking die beklaagden klanten in rekening brachten om de onwettig uitgezonden bokswedstrijd te bekijken, waardoor een verbeterde schade van $ 6.350 is, evenals de totale schade van $ 9.350.

Deel dit:
Twitter
Facebook

Soortgelijk:
Zoals laden …

Verwant

$ 30.000 schade -evaluatie voor piraterij van Mayweather Jr. vs Pacquiaosept 10 september 2018in “Piraterij”
$ 8.000 schade -evaluatie voor piraterij van Mayweather vs Pacquiaoaaugust 9, 2018in “piraterij”
Mayweather v. Pacquiao Piraterij leidt tot $ 30.000 Court Judgement Januarium Januarium “Piraterij” in “Piraterij”

Leave a Reply

Your email address will not be published.