Er zijn veel voordelen aan het leven in een grote stad, van gemak tot cultuur en kansen. Maar omdat steden meer mensen bevatten (en meer voertuigen en bussen), delen ze over het algemeen ook één niet-zo verbijsterend voordeel: luchtvervuiling.

Luchtvervuiling vormt een ernstig risico voor het milieu. Maar hoe zit het op persoonlijk niveau? Zijn die verontreinigingen in de lucht die uw gezondheid in gevaar brengen – vooral als u een persoon bent die graag buiten spoort?

Staat luchtvervuiling een risico in voor mensen die buiten trainen?

Er is geen manier om: luchtvervuiling kan een negatieve invloed hebben op uw gezondheid. Maar hoe negatief een impact hangt af van verschillende factoren.

“Het risico en/of de ernst van het risico zijn afhankelijk van de verontreinigende niveaus, het type verontreinigende stoffen en bestaande omstandigheden die ademhaling meer belasten, zoals astma,” zegt Carissa Smock, PhD, MPH, partner professor in de gezondheidsdiensten aan de Northcentral University en Voorzitter van de afdeling lichamelijke activiteit van de American Public Health Association.

Dus als u een persoon bent met ademhalingsproblemen die in een zwaar vervuild gebied woont, loopt u een hoger risico om aan verontreinigende stoffen gerelateerde problemen te ondervinden als gevolg van uw buitentrainingen dan een persoon met een gezond ademhalingssysteem dat in een stad woont met schonere lucht.

Buitenshuis trainen (en alle zware ademhaling die gepaard gaat met een goede training!) Kan het risico ook verhogen. “Dit komt omdat meer lucht dieper in de longen wordt ingeademd – en vaak door de mond in plaats van de neus, die verontreinigende stoffen filtert – met oefening,” zegt Smock.

Als uw stad een hoge luchtvervuiling heeft, wat zijn dan de gevolgen van het buiten sporten?

Dus, buiten sporten in een vervuild gebied brengt risico’s met zich mee. Maar wat zijn die risico’s precies? Studies tonen aan dat mogelijke neveneffecten van buitenshuis in gebieden met hoge luchtvervuiling “variëren van hoofdpijn en ogen, neus en keelirritatie tot verhoogd risico op astma -ontwikkeling – en zelfs verhoogd het risico op overlijden door cardiovasculaire aandoeningen en longkanker”, zegt Smock .

De neveneffecten (indien aanwezig) van het uitoefenen van buitenshuis in een vervuild gebied zullen van persoon tot persoon variëren. Maar over het algemeen kunnen neveneffecten op korte termijn meer acute, tijdelijke problemen omvatten (zoals oog-, keel- en neusirritatie)-terwijl consequent trainen in een omgeving met hoge luchtvervuiling kan ernstigere langetermijneffecten veroorzaken (zoals zoals (like Chronische cardiovasculaire of ademhalingskwesties).

Moet luchtvervuiling u ervan weerhouden buiten te trainen?

Je woont in een stad met hoge luchtvervuiling. Er zijn potentiële gevaren voor het inademen van vervuilde lucht tijdens het sporten. Dus de vraag is – moeten die gevaren je ervan weerhouden om je schoenen op te vullen en naar buiten te gaan voor een training?

En het antwoord is waarschijnlijk niet. “Studies hebben aangetoond dat inspanningsvoordelen ACF Fiorentina Thuisshirt opwegen tegen de gevaren van luchtvervuiling”, zegt Smock – zoals deze 2016 -studie, die bleek uit de voordelen van fysieke activiteit buitenshuis, zoals wandelen of fietsen, “zwaarder wegen dan de schade die wordt veroorzaakt door luchtvervuiling in alle behalve de behalve het De meeste extreme luchtvervuilingsconcentraties. ”

Er zijn echter uitzonderingen. Mensen die mogelijk een hoger risico lopen op vervuilingsgerelateerde problemen (bijvoorbeeld mensen met reeds bestaande luchtwegaandoeningen) moeten VfL Wolfsburg Thuisshirt advies vragen aan een arts voordat ze kiezen of het buitenshuis sporten in een gebied met hoge luchtvervuiling de juiste zet is.

Hoe u luchtvervuiling laag kunt houden wanneer u buiten sporten

Hoewel, voor de meeste mensen, de voordelen van lichaamsbeweging opwegen tegen de gevaren van luchtvervuiling, betekent dat niet dat je de gevaren volledig moet negeren. Er zijn absoluut stappen die u kunt nemen om de gevaren die verband houden met luchtvervuiling te verlichten terwijl u geniet van een run, fietstocht of andere buitentraining, waaronder:

Monitor de luchtkwaliteit. “Luchtvervuiling wordt bepaald met de Air Quality Index (AQI), [die een luchtvervuilingsrang toewijst] van 1 tot 500”, zegt Smock. Voordat u naar buiten gaat voor een training, controleert u de AQI in uw regio (u kunt een app gebruiken om realtime AQI-gegevens te controleren, zoals de AirNow-app van de Environmental Protection Agency) en zorgt u ervoor dat deze op een veilig niveau is. “Ongezonde luchtkwaliteit wordt beschouwd op 151 of hoger”, zegt Smock. Als u problemen heeft die u een hoger risico hebben, moet u streven naar een nog lagere AQI. “101 wordt als ongezond beschouwd voor gevoelige groepen”, zegt Smock.

Tijd uw Tottenham Hotspur Thuisshirt trainingen. AQI -niveaus zijn meestal hoger op bepaalde tijden van de dag. “Timingtrainingen op basis van gebruikelijke AQI -niveaus, zoals het vermijden van spoeduren en warmere tijden van de dag,” kan een geweldige manier zijn om het risico te verminderen, zegt Smock.

Draag een masker. Onderzoek heeft aangetoond dat maskers bescherming kunnen bieden tegen deeltjesvervuiling – of met andere woorden, u kunnen blokkeren om verontreinigingen in de lucht te inademen. Hoewel sommige maskers effectiever zijn dan andere (bijvoorbeeld, een N95-masker dat veilig tegen uw deal past, biedt meer bescherming dan een loszittende stof of chirurgisch masker), zijn nog minder effectieve maskers beter dan neeMaskers – dus als u zich zorgen maakt over luchtvervuiling wanneer u buiten traint, vergist u zich aan de kant van voorzichtigheid en maskeert u.

Deze informatie is alleen voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld als vervanging voor medische diagnose of behandeling. U moet deze informatie niet gebruiken om een gezondheidsprobleem of aandoening te diagnosticeren of te behandelen. Neem altijd contact op met uw arts voordat u uw dieet verandert, uw slaapgewoonten wijzigen, supplementen nemen of een nieuwe fitnessroutine starten.

Deanna Debara

Deanna Debara is een freelance schrijver gevestigd in Portland, OR. Ze behandelt een breed scala aan wellnessonderwerpen, waaronder fitness, voeding, relaties en geestelijke gezondheid. Haar werk is verschenen op Greatist, Men’s Health, Ravish, The Fix, What’s Good van de Vitamin Shoppe, en meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.